Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
Selecteer een pagina

Witjes met craquelé

Wat is craquelé?

Door de spanning tussen klei en glazuur hebben vrijwel alle witjes hele fijne onzichtbare haarscheurtjes in de glazuur, soms slechts enkele en soms een heel patroon van microscopische dunne haarscheurtjes in de glazuur.
Deze haarscheurtjes worden afhankelijk van de mate van gebruik na tientallen jaren zichtbaar en dat heet craquelé, alleen in een natte ruimte zoals een douche zal de craquelé sneller zichtbaar worden

Restauratie en verbouwingen

Bij restauratie en verbouwingen van oudere huizen is veel vraag naar witjes die gelijk een mooi patroon van zichtbare craquelé hebben als aanvulling op oud tegelwerk of om de oude sfeer terug te brengen.

RA2 ook met zichtbare Craquelé

De serie RA2 met 14 witte tinten en snijgaatjes wordt geleverd met bovengenoemde onzichtbare haarscheurtjes, deze tegels kunnen voor of na het betegelen worden ingesmeerd waardoor de craquelé direct zichtbaar wordt.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Als de tegels worden ingewassen met speciale kleurstof in water opgelost worden de haarscheurtjes als craquelé zichtbaar.
Op verzoek wordt poeder en een handleiding meegeleverd zodat de losse tegels één voor één of alle tegels na het tegelen maar vóór het voegen de gehele wand zelf kunt inwassen.
Tegen meerprijs is het mogelijk de tegels ingewassen te bestellen.

De tableaus zijn in werkelijkheid veel mooier,
u bent welkom in onze showroom!


Bel voor informatie:
Tel. Arianne: 06 46 119 996
Tel. Wil: 06 50 676 113

Contact