Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
Selecteer een pagina

Waarom snijgaatjes in de tegel?

Waarom zitten er snijgaatjes in de tegel?

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld wat zijn die gaatjes in de tegel? En waarom zitten er snijgaatjes in de tegels?

Spijkertjes in het sjabloon

Honderden jaren lang werden de verse plakken klei met de hand gesneden, met een sjabloon en mes. Om te voorkomen dat de klei zou verschuiven zaten er 2 kleine spijkertjes schuin tegenover elkaar in de houten sjabloon. De klei werd op het sjabloon met de spijkertjes gedrukt om zo de klei makkelijk te kunnen snijden.

Gaatjes na het bakken nog steeds zichtbaar

Nadat de tegels zijn gebakken, geglazuurd en weer gebakken zijn blijven de gaatjes van circa 1 mm breed en circa 2 mm diep zichtbaar.

Gaatjes tijdens het voegen minder zichtbaar

Tijdens het voegen worden de gaatjes vrijwel altijd dicht gesmeerd met voegsel. Ze zijn nog wel te zien maar vallen meer zo op.

Wel of geen gaatjes?

U kunt kiezen: wel of geen snijgaatjes in de tegels. Het snijden van de tegel gebeurd tegenwoordig niet meer met het sjabloon en worden de snijgaatjes er apart ingemaakt voor de klanten die graag witjes willen met de authentieke look.

Waarom kiezen voor tegels met gaatjes?

Wilt u een wand die eruit ziet zoals vroeger, dan zou u moeten kiezen voor Friese witjes met snijgaatjes. Door het nemen van een grijze voeg kunt u daar nog een stapje bovenop doen. Het mooie hiervan is dat de haarscheurtjes in de tegel beter zichtbaar worden. Hier vindt u meer informatie over voegen en zetten

U bepaalt natuurlijk zelf

We leven in een tijd dat alles mogelijk is en er veel keuzes zijn, u bepaalt natuurlijk zelf wat u het liefst zou willen.

Benieuwd hoe de tegels met snijgaatjes eruit zien?

Bent u nieuwsgierig hoe de tegels met gaatjes eruit zien? U kunt een proefpakket bestellen zodat u thuis kunt bepalen of deze tegels bij uw interieur passen.

Bestel hier een proefpakket

De tableaus zijn in werkelijkheid veel mooier,
u bent welkom in onze showroom!


Bel voor informatie:
Tel. Arianne: 06 46 119 996
Tel. Wil: 06 50 676 113

Contact