Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
Selecteer een pagina

Voegen van Friese witjes

Voegen van een wand met witjes

 

Smalle voegen zijn een typisch kenmerk van een wand met Friese witjes, hierdoor ziet de wand eruit zoals vroeger. Een witje wordt handmatig geproduceerd en dat zie je terug in het uiterlijk van de tegeltjes. Foutjes als een ruwe zijkant, een zandkorrel of een oneffenheid in het glazuur zijn kenmerken van de handgemaakte tegel.

Koud gezet

Zoals hierboven gezegd worden Friese witjes bijna „koud gezet“ dat betekent een kleine voeg van circa 1 tot 2 mm zodat eventuele tableaus niet met dikke strepen worden doorkruist.

Een te grote voeg is niet mooi

Een klant heeft ons de onderstaande foto's gestuurd om onze klanten te waarschuwen, de tegels zijn gezet met circa 4-5 mm voeg, de afbeelding loopt niet mooi door en de lichte voeg is vrij storend.

Voegmiddel in kleur jasmijn of topas

Neem voegmiddel van degelijke kwaliteit, beter niet in een spierwitte kleur. De kleur jasmijn of topas passen goed als de voegen niet teveel op moeten vallen of neem cement grijs als u de tegelwand een wat oudere "look" wilt geven. Hierdoor wordt de craquelé in de tegel dan ook zichtbaar.

Voegen

Nadat het voegsel is aangemaakt, brengt u het voegsel aan met een rubber voeg spatel of een kunststof voegbord. Goed inwassen en als het voegsel bijna droog is, vergeet dan niet om met een vochtige spons de wand na te wassen.  Als u de onregelmatige tegelranden meer in het oog wil laten vallen dan kunt u de voeg wat dieper uit wassen.

Vragen?

Als u bij het tegelen nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord.
Bij elke levering sturen wij tips voor het tegelen met Friese witjes mee, vergeet niet deze aan uw tegelzetter te geven.

De tableaus zijn in werkelijkheid veel mooier,
u bent welkom in onze showroom!


Bel voor informatie:
Tel. Arianne: 06 46 119 996
Tel. Wil: 06 50 676 113

Contact