Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
Selecteer een pagina

Een mix samenstellen

Alles over de witte tinten van Friese witjes

Vroeger toen men begon met de productie van witjes bleek het onmogelijk om altijd dezelfde witte tinten te produceren. Zelfs nu is er nog dikwijls onderscheid in de witte tinten van verschillende productiedata.

friese witjes zoals vroeger

Dat komt omdat het produceren van Friese witjes nog altijd handmatig wordt gedaan. De oven speelt daarin ook een grote rol, de temperatuur in de oven is boven en onder verschillend waardoor enig kleurverschil in een tint kan ontstaan.

 

Mix samenstellen van witte tinten

U kunt dankbaar gebruik maken van het ongemak van vroeger. Door de verschillende witte tinten met elkaar te mixen, die goed bij uw interieur passen ontstaat een tegelwand die spreekt.

Uw eigen mix samenstellen

U kunt uw eigen mix van wit tinten samenstellen, er zijn 15 verschillende witte tinten:

5 warme tinten als crème en ivoor
6 wit-grijze tinten
En de kleuren 7, 8, roze en spierwit

Witjes op de wand in één kleur

Zoals gezegd worden Friese witjes van oudsher altijd in een mix gebruikt, maar het is ook mogelijk om 1 tint te gebruiken.
Daar zitten wel wat haken en ogen aan:
• Het kan gebeuren dat er kleurverschil tussen dezelfde kleur tegels is (denk aan tegels met verschillende productiedatum) of onder en boven in de oven.
• Er is ook kleurverschil als u tegels nodig heeft met een afgeronde kant of een tableau in de wand wilt verwerken.

Om deze redenen adviseren wij altijd om een mix te nemen van tenminste 4 witte tinten.

Meer nuance met meer tinten

Wilt u meer nuance? Neem dan tenminste 8 of meer tinten, de kleuren mix wordt groter door het onderlinge kleurverschil zoals in veel oude huizen nog te zien is. Vooral in keukens en badkamers met veel witte meubels en muren zal dit de ruimte aantrekkelijker maken.

Onze ervaring

Welke mix het beste in uw interieur past kunt u natuurlijk zelf het beste beoordelen. Onze ervaring welke kleuren hoe te combineren delen wij graag met u:

De 5 warme tinten crème en ivoor

TW Warme mix 5

Liggen qua kleur erg dicht bij elkaar en passen goed in een witte omgeving, maar doen het ook goed in ruimtes met kleur als rood, bruin, groen en geel.

De 6 basis tinten

Hebben iets meer kleurverschil maar is nog redelijk rustig te noemen. Deze tinten doen het goed bij de koudere kleuren als blauw, grijs, zwart, maar ook bij wit geel en crème tinten.

Ouderwetse uitstraling

Wilt u een wand die eruit ziet zoals vroeger dan adviseren wij u om een groter kleur onderscheid in tinten te kiezen. Een mix van tenminste 9 witte tinten en meer zal de ouderwetse uitstraling aan uw interieur geven.

Op deze pagina ziet u afbeeldingen van onze klanten die de verschillende soort mixen hebben toegepast. Naar fotogalerij

Heeft u geen idee welke mix het beste in uw interieur past?

Wij kunnen ons voorstellen dat u het moeilijk vindt om een mix samen te stellen. Wij hebben al een aantal mixen voor u samengesteld, kijk maar eens op de pagina "Witte wandtegels"

Proefpakket bestellen

Bestel een proefpakket en bepaal uw eigen mix

Indien u de tegels bij u thuis wilt beoordelen, of u als u geen tijd heeft om in onze showroom te komen kijken, is het mogelijk om een proefpakket te bestellen.

Bestel hier een proefpakket

De tableaus zijn in werkelijkheid veel mooier,
u bent welkom in onze showroom!


Bel voor informatie:
Tel. Arianne: 06 46 119 996
Tel. Wil: 06 50 676 113

Contact