Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
Selecteer een pagina

Actuele vragen

Passen beschilderde tegels en tableaus bij de witjes?
Moet ik een mix bestellen of kan het ook met één kleur?
Wat is de maat van de tegels?
Nemen jullie teveel bestelde tegels retour?
Dunne voeg, waarom?
Wat zijn snijgaatjes?
Komen de tegels heel aan?
Zijn de leveringen verzekerd?
Heeft u een andere vraag, bel of mail ons dan.

Passen beschilderde tegels en tableaus bij de witjes?

Ja, u bepaalt eerst welke mix het beste bij uw interieur past, op één tint uit deze mix worden de afbeeldingen en/of tableaus geschilderd zodat alles bij elkaar past.

Moet ik een mix bestellen of kan het ook met één kleur?

Ja, u kunt ook één tint bestellen maar bedenk dat er door warmteverschil in de oven ook kleurverschil kan zijn in een partij tegels die gelijk zijn gestookt en dan ook nog tussen de tegels met afgeronde kanten en beschilderde tegels omdat die vaak in een andere oven gebrand worden. Het is vaak mooier en authentieker om een mix te nemen. Als u het toch liever rustig wilt houden dan is de ivoor mix 3 of de basis mix 3 een goede keus, het kleurverschil is minimaal maar het geeft nog wel dat mystieke van het oude witje, een bijzondere uitstraling al eeuwen lang.

Wat is de maat van de tegels?

De Friese witjes zijn circa 13x13cm. Ze worden uit natte klei gesneden, de klei moet circa 3 weken drogen voordat het gestookt kan worden. Hierdoor hebben ze een niet helemaal vlak oppervlak en zijn soms een fractie afwijkend qua maat. Er gaan 60 tegels in 1 vierkante meter

Nemen jullie teveel bestelde tegels retour?

Helaas kunnen we teveel bestelde tegels niet retour nemen.

Dunne voeg, waarom?

Witjes worden al zolang ze gemaakt worden met een heel dunne voeg gezet, vroeger werden de witjes koud op elkaar gezet in de cement, de muren waren veel vochtiger en dat voorkwam schimmel.

Wat zijn snijgaatjes?

"spijkertjes in het snij-sjabloon"

Honderden jaren lang werden de verse plakken klei met de hand op maat gesneden, met een sjabloon en mes. Om te voorkomen dat de klei zou verschuiven zaten er 2 kleine spijkertjes schuin tegenover elkaar in de houten sjabloon. De sjabloon werd met de spijkertjes in de klei gedrukt om zo de klei onder het sjabloon te fixeren en makkelijk op maat te kunnen snijden.
Deze serie RA2 wordt met snijgaatjes geleverd.

Komen de tegels heel aan?

Dagelijks worden er tegels verstuurd die heel bij de klant aankomen. De tegels worden stootvast verpakt in kleine dozen, tussen de tegels zit telkens een velletje schuim. Tot en met circa 10 tegels worden de witjes verpakt in een kleine doos,  grotere aantallen worden nog eens stootvast verpakt in een omdoos.

Zijn de leveringen verzekerd?

Uw bestelling met Friese witjes wordt met zorg verpakt mocht er onverhoopt toch schade zijn, meldt dit s.v.p. binnen 24 uur via een mail met foto’s van de verpakking en de kapotte tegels. Er worden zo snel mogelijk vervangende tegels toegestuurd.

Heeft u een andere vraag?

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via mail info@friesewitjes.nl of telefoon 06-46 11 99 96.

De tableaus zijn in werkelijkheid veel mooier,
u bent welkom in onze showroom!


Bel voor informatie:
Tel. Arianne: 06 46 119 996
Tel. Wil: 06 50 676 113

Contact